TALA Awards 2015

  • Award of Excellence
  • General Design
  • Institution Head Office of Thai Public Broadcasting Service Organization, Vibhavadeerangsit Rd., Bangkok, Thailand

Thai Health Center

Name of the project: Thai Health Center, Learning Center, and Office Building
Owner: Thai Health Promotion Foundation
Location: Ngam Duphli Alley, Thung Maha Mek, Sathorn, Bangkok, Thailand
Completion: 2010
Scope: Concept Design – Construction Drawing
Project Area: 5,192 Sq.m
Architect: Plan Studio Co., Ltd

 

Design Concept

Refer to project constraint above, landscape architect proposed to utilize all circulation spaces in building being green area to include with on ground space. So, all design would be roof garden that came with limitation sunlight for all indoor plants.

That is brought to “Green Connection” concept. Since all is about design to connect all circulations in building together. Moreover it connects people life in the building to green nature. And then connects this building to its green nature around its site.

All circulation paths and walkway are designed in various types of garden walkways that matched with each space functions.  Seats or benches provided together with art objects that are placed purposely all around the building in order to create creativity atmosphere to inspire people making the good projects back to our society. All design are considered all users so the universal design such as ramps for disable, tactile objects on floor are provided to make design accessible for everybody. Even people who cannot see still feel and hear from our space with aroma from plants and sound of water.

 

LEARN MORE